Amanda Lepore-Милионерът травестит



Ако се чудите има ли милионер-травестит в света, то потърсете лицето на Аманда Лепор. Най-известният травестит в света може да накара Азис да се почувства като момченце, а приходите му да накарат самия Доналд Тръмп да се замисли.

Аманда Лепор е първият най-известен транссексуален мъж в историята на Америка. Никой не знае кога точно е рождената година на травестита, но едно е ясно-Аманда Лепор е икона, която става известна като модел, дизайнер и бизнесмен. И ако книгите на Азис, в които той обяснява какво е правил и как точно се изкачва до трона на славата, то Аманда е много по-хитра. Тя знае, че в нейната легенда за покоряване на върхове трябва да има доза мистерия.

Точно тази мистерия я превръща в първата транссексуална звезда, достигнала такава слава, че да се превърне в лице на Armani! Наред с всичко това Лепор е лице на марки за козметика, мода и аксесоари като Heatherette, M.A.C., Swatch, CAMP. От тази година модната икона на травеститите по целия свят ще има собствена линия гримове за травестити, а отблизо 2 години тя се изживява и като моден дизайнер, при това успешен. В банковата сметка на Лепор отдавна плуват милиони, достатъчни да си направи поредната пластична операция, да кара розово Ферари и да притежава имение, пред което култовата къща на Хю Хефнър да изглежда като колибка.

Дете на инженер и майка с психични отклонения, късметът на Лепор не проработва лесно. На 15 решава, че ще си направи операция за смяна на пола и сменя мъжките дрехи с късите полички още от училищна възраст. В пуританска Америка никой не ходи на училище с пола, особено когато е мъж и има току-що поникнала брада. Така Аманда Лепор е изгонена от училище и тъй като много-много не се интересувала от това, тя решила, че ще започне работа като дизайнер на сценични облекла в местния стриптийз клуб.

Неин близък започнал да и дава хормони за така мечтаното увеличаване на бюста. Следват години на търпение за Лепор, която стартирала работа за редица дизайнери, докато най-накрая не била забелязана от MTV. Междувременно тя увеличила гърдите си до 2D. И понеже само това не било достатъчно да се превърне в кукла Барби, си премахнала и ребрата. Никой не знае колко точно са пластичните операции на Лепор, но известността й става толкова огромна, че най-ексцентричните дизайнери и певци я канят да снима клипове и фотосесии. Лепор се появява дори в клиповете на сър Елтън Джон и скоро самата тя започва да пее. Някои от песните стават значително известни, но истинската слава идва през 1999 година чрез компанията за часовници Swatch, която пуска лимитираната серия "Time Tranny" с лицето на Аманда Лепор на дисплея. Това и до днес е най-бързо продалата се лимитирана серия часовници на марката.

Междувремнно Лепор се появява навсякъде-реклами за грим, джинси, модни партита, дефилета и отварянето на най-тузарските клубове в Ню Йорк.
Никой не знае има ли личен живот травеститът, превърнал се в сензация. Аманда Лепор никога не говори за личния си живот. Може би затова тя е първият травестит по чиито образ е създадена детска играчка. Куклата Аманда, по дизайн на Джейсън Ву е толкова търсена, че цената и в E-bay достига 1500 долара. Аманда решава, че част от приходите на серията кукли „Амда Лепор" ще отидат в помощ на борбата със Спин и дарява 50 000 долара на няколко фондации.


Днес Аманда Лепор е една звезда, която може спокойно да си живее както иска. Последният й триумф е парфюмът „Аманда Лепор", създаден съвместно със Сваровски и инкрустиран с прочутите им кристали. Цената му е 950 долара за шишенце-нещо, което със сигурност говори, че името на Аманда Лепор продава лукс и че със сигурност, тя е първият травестит в историята, който за по-малко от 5 години става милионер, модна икона и знаменитост от ранга на всяка друга американска звезда.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amanda_Lepore

No comments: