Браян Кини - най-популярният гей тв персонажУеб сайтът AfterElton.com проведе анкета за най-популярните гей или бисексуални телевизионни персонажи.
Едва ли е учудващо, че на първа позиция застана централната фигура от култовия сериал Queer as Folk (USA) Браян Кини. Лошото момче, което взема наркотици и обожава безразборния секс, но едновременно с това е прекрасен баща и активен гражданин, който успява да се пребори с хомофобен политик. Още четири героя от сериала влизат в класацията. Шоуто обира симпатиите на публиката заради смелото и реалистично представяне на гей живота.

Второто място е за Джак МакФарланд, хитрият приятел на Уил Труман от Will and Grace. Самият Уил остава на пета позиция. В класацията са още Джак Харнес от Torchwood, Марк Джеймс от Ugly Betty и Уейлън Смитърс от The Simpsons.

Само шест от 25-те гей персонажа са изпълнявани от актьори, които са заявили, че са хомосексуални - половината са в QAF. В анкетата са гласували 5 хиляди посетители на сайта. Те са избирали измежду 150 кандидати, първият от които - от 1972 година, Джак Панама от сериала The Corner Bar.
момчето.ком

No comments: