Toyota ще съди порноактьора-гей Лексус

Лексус

Toyota ще съди порноактьора-гей Лексус
Неотразимият Лексус - вдясно. Снимка: gaywired
Американският филиал на японския автомобилен концерн Toyota наскоро отправи към Даниел Гранжие, президент на швейцарската гей-порноиндустрия Eboys комюнике, отнасящо се до един от актьорите му, който участва във филмите с псевдонима Лексус, съобщава gaywired.

В документа производителят на автомобили заявява, че Lexus е търговска марка на компанията Toyota Motors Sales USA Inc. и използването на думата „Лексус“ в порнофилмите нарушава федералния закон за търговските марки и уронва репутацията на компанията.

Компанията иска студията незабавно да спре да използва думата „Лексус“ във филмите за възрастни и да изтегли две DVD-та, в които участва въпросният гей, от сайта и партньорите си.

Студията също така трябва да обещае, че тези филми вече нито ще се рекламират, нито ще се продават.

Вашингтонският адвокат Ерик Фингърхуд, който представлява интересите на Toyota, предупреждава, че в противен случай компанията му няма да има друг избор, освен да се обърне към съда за защита на търговската си марка.

Същевременно Гранжие твърди, че актьорът му е избрал като псевдонима името на древногръцкия бог Лексус, а не произвеждания от Toyota автомобил.

„Нашият адвокат в момента води преговори с адвокатите на Toyota. Съгласни сме частично да удовлетворим исканията на Toyota, но няма да изтегляме филмите си. Ако не успеем да достигнем съгласие, сме готови да се срещнем в съда. Ще защитим правата си. Съдът ще реши може ли търговска марка да забрани използването на име на гръцки бог във филмите ни“, заяви Гранжие.
Dnes.bg

No comments: